U bent hier: Home / Nieuws / Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

De renovatiewerken aan het OCMW-rusthuis zijn eindelijk van start gegaan. Dit project voorziet de bouw van een nieuwe vleugel en de renovatie van het bestaande gebouw. De tuin en het onthaal zullen eveneens in een nieuw kleedje gestopt worden. Op woensdag 18 november 2015 werd de eerste steen gelegd voor het grote renovatieproject van het OCMW-rusthuis. Zo wordt dit dossier, dat al een tiental jaar op de plank ligt, eindelijk gerealiseerd.

Vier jaar

De werken werden broodnodig door de verouderde toestand van de huidige installaties. Ze worden gespreid over 4 jaar en zullen opgedeeld worden in 3 grote fases. De eerste fase voorziet de bouw van een nieuwe vleugel achteraan het bestaande gebouw. Het huidige gebouw wordt in een tweede fase gerenoveerd, om het comfort van de kamers te verbeteren. De kamers zullen ook uitgebreid worden. Er worden ook leefruimtes voorzien op de verdiepingen, hetgeen nu nauwelijks aanwezig is. Hierdoor kunnen de bewoners zich in een aangenaam kader ontspannen. De tuin en het onthaal zullen eveneens aangepakt worden, net als de technische installaties die aangepast worden aan de huidige milieunormen. Om het project af te ronden zal het complex volledig opgefrist worden.

Subsidies

Dit project is mogelijk dankzij de subsidies van het GGC (4.000.000 € op een totaal budget van 9.000.000 €) en Leefmilieu Brussel (milieupremies). Via deze renovatie stapt het OCMW de toekomst in, waarbij het gebouw zowel de laatste evoluties zal omvatten op digitaal vlak, als op het vlak van de omkadering van de senioren. Het project voorziet ondermeer aangepaste leefruimtes voor verwarde personen of bewoners met alzheimer,…

In 2018 moet het grootste gedeelte van de werken achter de rug zijn, met de nieuwe vleugel en het noordelijke gedeelte van de site. Vanaf dan zal de nieuwe toegang van het complex open zijn voor het publiek langs de Sint-Pieterskerkstraat.