U bent hier: Home / Nieuws / Nieuw onthaal OCMW vanaf 1 oktober - Sint-Pieterskerkstraat

Nieuw onthaal OCMW vanaf 1 oktober - Sint-Pieterskerkstraat

Eind september werd de nieuwe onthaalruimte van het OCMW ingehuldigd. Deze renovatie, die een jaar in beslag nam, zorgt voor een onthaalruimte die aangenamer en praktischer is, zowel voor de gebruikers als voor het personeel.

Het OCMW-onthaal in de Sint-Pieterskerkstraat kampte voor de renovatie met verschillende problemen: plaatsgebrek, akoestiek, oncomfortabele loketten, gebrekkige informatie aan het publiek,… De Raad voor Maatschappelijk Welzijn wou de ruimte opnieuw laten beantwoorden aan de huidige standaard en tegelijkertijd bijkomende bureaus en vergaderruimtes creëren op de verdieping. Een noodzaak gezien de stijgende diensten aan de bevolking.

Niet alleen het comfort werd verhoogd. Ook het aantal loketten voor een vertrouwelijk onderhoud steeg van 8 naar 15, waardoor men sneller een afspraak kan maken met de sociaal assistent. Het nieuw onthaal zal het publiek ook beter informeren, dankzij de dynamische schermen die de papieren aanplakborden vervangen. Voor de gezinnen werd er een ‘kinderhoek’ ingericht en een ruimte voor borstvoeding.

Het nieuw OCMW-onthaal is vanaf 1 oktober 2018 toegankelijk via de Sint-Pieterskerkstraat nr 47.

OCMW van Jette
Sint-Pieterskerkstraat 47
Van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 12.15u en van 13.15u tot 16u