U bent hier: Home / Nieuws / Bike Project in het OCMW van Jette

Bike Project in het OCMW van Jette

Van 29 september tot 10 oktober laatstleden, trapte het OCMW van Jette flink door. Dankzij de organisatie van Bike Project, ondersteund door de vzw Pro Vélo, konden 6 personeelsleden een fiets voor hun dagdagelijks gebruik testen en dit zowel met een klassieke fiets, een plooifiets als met een electronische fiets.

De personeelsleden kregen van Pro Vélo eerst een theoretische en practische vorming. Gedurende de twee daaropvolgende weken gebruikten die vrijwilligers steeds hun fiets om zich te verplaatsen voor het woon-werkverkeer of zelfs hun werkgelateerde verplaatsingen. Dit was een sympathieke manier om het fietsen te promoten, een manier om zich te verplaatsen die nog te weinig gebruikt wordt binnen de administratie.

Aan de hand van dit experiment werden er ook conclusies getrokken, onder andere over de noodzaak van een échte fietsparking. Het gebruik van de fiets voor dienstverplaatsingen en huisbezoeken zal aangemoedigd worden door de aanschaf van 2 elektrische fietsen die ter beschikking zullen staan van de maatschappelijke werkers.

Het OCMW van Jette dankt de vzw Pro Vélo voor dit project en hoopt dat dit de aanzet zal zijn om nog meer medewerkers aan te moedigen om de fiets te gebruiken.