U bent hier: Home / Nieuws / Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Voor veel minderbedeelde gezinnen met kinderen vertegenwoordigen pampers een serieuze kost. Veel ouders zitten nochtans met een overschot aan te klein geworden pampers. Gelukkig kan je deze ongebruikte exemplaren voortaan binnenbrengen in de pamperbank. Ze worden nadien verdeeld onder de betrokken gezinnen.

Het OCMW van Jette en de solidaire kruidenier CABA Jette organiseren, in samenwerking met het Huis van het Kind, een inzameling van ongebruikte pampers ten voordele van kansarme gezinnen om zo de strijd tegen kinderarmoede en isolement aan te gaan.

Inzameling 

Heb je ergens ongebruikte pampers liggen in een kast? Deponeer ze dan op een van de inzamelpunten die te vinden zijn op verschillende strategische plaatsen in de gemeente:

  • Nederlandstalige bibliotheek (jeugdafdeling, 1ste verdieping) - Kardinaal Mercierplein 6
  • Franstalige bibliotheek - Kardinaal Mercierplein 10
  • GC Essegem - Leopold I-straat 329
  • Centre Armillaire - de Smet de Naeyerlaan 145
  • Crèche VUB - Laarbeeklaan 103


Verdeling 

De pampers worden via de solidaire kruidenier CABA Jette verdeeld onder minderbedeelde gezinnen die door het OCMW, Kind en Gezin of het ONE geselecteerd worden op basis van hun inkomen. Zo leren deze gezinnen bij hun bezoek aan de kruidenier meteen ook de activiteiten kennen van CABA Jette (workshops, animaties, sensibilisering rond gezonde voeding,…). Verder zullen ook vertegenwoordigers van Kind en Gezin en het ONE aanwezig zijn om kennis te maken met de gezinnen.

Meer info: www.huisvanhetkindbrussel.be - facebook: @Pamperbankbrussel