U bent hier: Home / Nieuws / Project '1.000 dagen voor mijn kind' gelanceerd

Project '1.000 dagen voor mijn kind' gelanceerd

Het project '1.000 dagen voor mijn kind' is een initiatief van het Jetse Platform van het Jonge Kind, in samenwerking met het Jetse OCMW en de gemeente. Het stippelt een zorgtraject uit voor zwangere vrouwen in Jette.

Het project '1.000 dagen voor mijn kind' helpt kwetsbare zwangere vrouwen om een gezonde levensstijl aan te nemen en het sociaal isolement te doorbreken door hen een zorgtraject in groep aan te bieden zonder drempels en toegankelijk voor de hele familie.
Het project is ontstaan in het Jetse Platform van het Jonge Kind en baseert zich op het belang van de eerste levensjaren die bepalend zijn voor de gezondheid van het kind op lange termijn. Het is ook een instrument in de strijd tegen kinderarmoede.
In het project worden verschillende workshops voorzien rondom gezonde levensstijl (voeding, beweging en de band ouder-kind) alsook een persoonlijke begeleiding om te komen tot sociale cohesie en netwerking.

Klik hier om de brochure '1.000 dagen voor mijn kind' te downloaden.

Het OCMW is momenteel op zoek naar een vrijwilliger (m/v/x) om het project '1.000 dagen voor mijn kind' in goede banen te leiden. Klik hier om de functiebeschrijving van deze vrijwilligersjob te raadplegen.