U bent hier: Home / Nieuws / Babbelenbik

Babbelenbik

Het project BABBELENBIKboek brengt jong en oud samen rond de oudste en meest efficiënte activiteit om mensen te verbinden: de kunst van het tafelen! Dankzij deze intergenerationele uit­wisselingen steken de deelnemers bo­vendien iets op over hun stad.

Babbelenbik is een initiatief van vzw Labolobo, met de steun van Iriscare, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Vlaams Gewest (Coördinatie Brussel), waarbij jongeren uit Brusselse secundaire langs gaan bij senioren in woonzorgcen­tra in onze stad. Naast de ontwikkeling van menselijke waarden zoals solidariteit en empathie, geeft Babbelenbik een actieve en verantwoordelijke rol aan oudere deelnemers door het belang van kennis­overdracht te benadrukken. Dit hartverwar­mende project onderstreept ook de pluraliteit van culturen en de diversiteit die Brussel kenmerken.
 

Podcast en boek

Elke ontmoeting in het kader van Babbe­lenbik wordt opgenomen en omgevormd tot een podcast. Deze podcast vormen de basis voor een eindproduct ge­naamd Babbelenbikboek, een geïllustreerd boek vol culinaire nieuwtjes, recepten, ver­halen en tekeningen.